Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tučňák Humboldtův

1. Ůvod
              Tučňák Humboldtův (Spheniscus humboldti)

tucvtak.jpgTento článek pojednává o Tučňáku Humboldtovu v jeho přirozeném prostředí i v naší Zoo.

2.Chování a zvyky zvířete ve volné přírodě

Žije v chladných vodách Severního ledového oceánu. Hnízdí jako jediný druh tučňáka v podzemních doupatech či v dutinách a škvírách mezi balvany. Loví a žijí ve skupinách. Jeho potrava se skládá z drobných sardelovitých ryb.

3.Anatomie zvířete - Základní rozměry : Výška:65-70cm  Váha:3-9kg                                                                   

                                     Zřazení do tříd a druhů : 

Říše: živočichové
Kmen: stunatci
Podkmen: obratlovci
Třída: ptáci
Podtřída: letci 
Řád: tučňáci
 

4.Zvíře v naší ZOO 

Chováme ho mimo budovu jelikož by ho vysoká teplota vzduchu mohla trvale poznamenat. Do naší ZOO se dostaly darem z Amsterdamské ZOO na důkaz podepsání partnerské dohody mezi našemy dvěmy zologickými zahradami. Stará se o ně kabinet BIO. Krmí je sardinkami ovšem pouze čerstvímy ( alespoň do víše školních mžností). V naší ZOO se prozatím nemůžou rozmnožovat jelikož jsou příliš mladí.

Napsal: Dominik Řehák                         

 
 

 

Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< srpen / 2019 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 45776
Měsíc: 633
Den: 21