Jdi na obsah Jdi na menu
 


Lachtan jihoafrický

1.Úvoded07001c69_10096686_o2.jpg
 
Seznámím Vás s lachtanem jihoafrických a jeho chováním ve volné přírodě,anatomii a o tom , jak  se mu daří v naší zoo.
 
Doufám , že se Vám informace budou hodit a , že se Vám to bude líbit!
 
2.Chování a zvyky zvířete ve volné přírodě
 
Zeměpisné rozšíření:lachtan se původně vyskytoval na jižním pobřeží Afriky,Tasmánie a Austrálie.
 
Velké kolonie nalezneme na pobřeží a na skalnatých ostrůvcích.Žije ve skupinách.
 
Potrava:ryby,bezobratlý.
(korýši,mořské ryby)
 
Délka života:15 až 20 let.
 
3.Anatomie zvířete
 
Třída:savci,Řád:šelmy,Čeledˇ: lachtanovití.
 
Rozměry:samec je velký:180 až 230 cm a váží 200 až 350 kg.Samice je velká: 140 až 180 cm a váží 60 až 120 kg.
 
Rozmnožování:Doba březosti je 1 rok.Rodí se 1 mládě o hmotnosti 6 kg.Samice kojí mládě 1 rok i déle.
f000000137_p.jpg
 
4.Zvíře v naší zoo
Lachtan v naší zoo žije nad učebnou fyziky, protože je velmi chytrý a zajímá se o fyzikální zákony.A proto ho náš pan učitel fyziky pojmenoval Einsteinek.Pan školník ho krmí popsanými sešity a pracovními sešity z fyziky.Ve svém obydlí má mnoho přístrojů na pokusy.
Lachtan nikdy nespí,pořád by jen studoval...
 
 
Autor: Kateřina Sládková
 
Úvodní stránka zoo:https://sgagyb.estranky.cz/
 

 

 
 

 

Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< srpen / 2019 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 55247
Měsíc: 621
Den: 16